بازگشایی بازارچه مرزی سیف سقز بعد از ۱۰ سال

بازارچه مرزی سیف سقز پس از گذشت ۱۰ سال تعطیلی با دستور رسمی رئیس‌جمهور و با حضور استاندار کردستان بازگشایی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سقز، بازارچه مرزی سیف سقز پس از گذشت ۱۰ سال از تعطیلی و یکی از مطالبات مردمی، عصر امروز با دستور رسمی رئیس‌‌جمهور و با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی بازگشایی شد.

اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان در آیین بازگشایی بازارچه سیف سقز اظهار داشت: بازگشایی بازارچه سیف یکی از مطالبات جدی مرزنشینان و دغدغه رئیس‌جمهور بود که امروز شاهد تحقق آن هستم. این گذرگاه مرزی یک فرصت مناسب برای توسعه اقتصادی و اجتماعی به ویژه روستاهای مرزی شهرستان سقز است و همه بایستی برای حفظ این دستاورد، تلاش کنیم.

وی گفت: با مسئولان اقلیم کردستان و استاندار سلیمانیه در ارتباط با بازگشایی بازارچه سیف، مذاکرات لازم انجام و وزیر خارجه کشورمان هم در بالاترین سطح دیپلماسی با همتای خود در کشور عراق گفت‌وگو کرده است.

استاندار کردستان افزود: همچنین با فرمانده مرزبانی کشور، قرارگاه حمزه سید الشهدا(ع)، سپاه استان و سایر دستگاه‌های دخیل در حوزه مرزبانی و اقتصادی، مذاکره شده است.

وی از فرماندار ویژه شهرستان سقز خواست تا با نظارت و مدیریت بازارچه سیف و تعامل و همکاری با مرزبانان و مرزداران، گمرک، و فعالان اقتصادی برای حفظ این موقعیت اقتصادی تلاش کند.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه دولت به استان کردستان توجه ویژه دارد، عنوان کرد: وعده‌های دور اول سفر رئیس جمهور به بهترین وجه ممکن تحقق یافت و اعتبارات ویژه این سفر، تخصیص یافته و در سفر پیش‌رو نیز، بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار  برای کردستان تصویب خواهد شد.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: عملکرد عمرانی سال گذشته استان ۶۲۱۴ میلیارد تومان بوده و یکی از اقدامات شاخص، آسفالت راه روستایی بوده که پیش‌تر در یک تا دو سال ۳۸ کیلومتر راه آسفالت می‌شد که این میزان امروز به ۲۷۰ کیلومتر رسیده است.

قدردانی نماینده سقز از رئیس‌جمهور

نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی نیز در آئین بازگشایی بازارچه سیف با تقدیر تحقق وعده رئیس جمهور، بر تکمیل و نوسازی زیرساخت‌های این منبع معیشت اقتصادی مردم -که تأثیر مستقیمی در سفره آنان دارد، تأکید کرد.

بهزاد رحیمی، تلاش‌های دولت را در شهرستان سقز در حوزه آسفالت راه روستایی و ارتقای زیرساخت‌های مخابراتی قابل تقدیر دانست و با اشاره به آماده‌سازی فرودگاه، نقش این زیرساخت را در توسعه اقتصادی مردم با اهمیت برشمرد.

تأثیرات مثبت بازگشایی بازارچه سیف

جعفر توان، فرماندار سقز هم در این آئین که در نقطه صفر مرزی و در بازارچه سیف برگزار شد، اظهار داشت: بازگشایی بازارچه سیف از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور به استان کردستان و شهرستان سقز در سال گذشته بود که امروز با دستور آیت‌الله رئیسی شاهد بازگشایی و تحقق این وعده هستیم.

وی گفت: بازگشایی و آغاز به کار دوباره بازارچه سیف، نه تنها در رونق اقتصادی شهرستان، نقشی اثرگذار دارد بلکه در عمران و آبادانی روستاها و بازگشت مجدد روستائیان به آبادی‌ها و مهاجرت معکوس نیز تأثیرگذار است.

معاون ویژه استاندار کردستان افزود: یکی دیگر از وعده‌های رئیس‌جمهور به مردم شهرستان سقز، افزایش دیماند برق شهرک صنعتی، بهره‌برداری از فرودگاه، توسعه تصفیه خانه شماره ۲ و آبگیری کامل سد چراغ ویس بود که به شکرانه خدا این طرح‌ها نیز آماده شده است.

توان همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود، اقدامات حوزه عمران روستایی در بخش‌های آسفالت راه روستایی، ارتقای زیرساخت‌های مخابراتی و آبرسانی و احداث خانه‌های بهداشت را تشریح کرد و یادآور شد: در دو سال گذشته ۲۵۰ کیلومتر راه روستایی در استان آسفالت شده که ۶۰ کیلومتر آن مربوط به روستاهای شهرستان سقز است.

سهرابی، مدیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سقز نیز بازگشایی بازارچه سیف بعد از ۱۰ سال تعطیلی را توسط دولت ستودنی دانست و خواستار ارتقای زیرساخت‌های این مرز و ایجاد گمرک شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *