صادرات را از کجا شروع کنیم؟

جایگاه شما در بازار

آیا ما در بخش مواد اولیه هستیم، آیا ما بنکدار یاتأمین کننده مواد اولیه هستیم، آیا ما تولیدکننده هستیم، خریداریم یا واردکننده ایم؟

باید نقش خودمان را تعریف کنیم که توان و قدرتمان در کدام حلقه از زنجیره ارزش یا تأمین است. این مسئله بر می گردد به قدرت چانه زنی بنگاه در زنجیره تأمین.
من چقدر قدرت چانه زنی و مذاکره دارم، در بعد کمی و در بعد زمان تحویل می توانم برخورد حرفه ای در این زنجیره داشته باشم. کسانی که می خواهند کار صادرات را شروع کنند، باید سودی را که مد نظر دارند ارزیابی کنند. به دنبال زود پولدار شدن هستیم یا به دنبال به تدریج سرمایه ساختن هستیم؟

اگر به دنبال بدست آوردن پول هستید می توانید در نقش بنکداری در صنعت کشاورزی قرار بگیرید. بنکداری قبل از رسیدن محصول پول می دهد و جنس را پیش خرید می کند، جنس را در انبار نگه می دارد و آن را بعد از چند ماه به صادرکننده و حلقه های بعدی می فروشد و سود می کند. اما صادرکننده شاید در یک معامله سود کند یا نکند و سود صادرکننده در تعدد معاملات و افزایش اعتبار خود در بازار است.

قدرت تامین

اگر به دنبال فعالیت در امور تجاری هستید باید یکی از دو اصل را داشته باشید یا در تامین دست برتر را داشته باشید به این معنی که محصولی خاص یا قیمت و یا شرایط مناسب تر ، مدت زمان عرضه طولانی تر ، در دسترس بودن ، ایجاد مزیت نسبی و نوآوری را داشته باشید اگر در منطقه ای هستید که به برخی کالا ها دسترسی بهتری دارید و یا تولید کننده هستید تا حدودی اصل اول یعنی تامین را دارید.

بازار مصرف

اصل دوم بازار مصرف است گاهی بخاطر شرایط جغرافیایی، آب و هوا و یا انواع شرایط و محدودیت ها کالایی استفاده زیادی دارد (ماسک و الکل در زمان کرونا) (مصالح ساختمانی بعد از زلزله) (وسایل تزیینی سفره هفت سین در سال نو) (اوج گرفتن فروش کولر در فصول گرم سال) یا هر نوع کمبود ، رسوم ، عادات ، شرایط فصلی بلایای طبیعی که به نوعی مصرف کالایی را بالا ببرد.

آیا آماده صادرات هستید؟

آیا با قوانین و مقررات تجارت داخلی و بین الملل آشنایی اولیه دارید؟

آیا آمادگی برای صادرات در فیمابین تامین کننده و شما به عنوان کسی که قصد صادرات دارید، وجود دارد؟

آیا محصول مناسب صادرات یا آمادگی برای تولید و تامین محصول متناسب با نیاز بازار هدف در سازمان شما وجود دارد؟

شناخت زنجیره تأمین

به عنوان یک تولید کننده، چقدر با ادبیات و الگوهای صادرات آشنا هستید؟

چقدر حاضر به ایجاد واحد صادرات در سازمان خود هستید؟
چقدر حاضر به پرداخت بهای ورود به عرصه تجارت بین المللی هستید؟

چقدر حاضر به پذیرش ریسک مطالعات بازار، ‌ بازارسنجی، بازاریابی و بازارسازی صادراتی هستید؟

به عنوان مثال در بخش کشاورزی، باغدار به واسطه، واسطه به بنکدار، بنکدار به واسطه، واسطه به manufacturer یا فراوری کننده، فراوری کننده به واسطه، واسطه به صادرکننده، صادرکننده به واسطه، واسطه به واردکننده و … در این حلقه ها ما باید نقش خود را پیدا کنیم.
قرار نیست در روز اول صادرات انجام دهیم، اول باید واسطه ای برای صادرکننده بشویم تا خودمان آرام آرام با فضای کسب و کار صادرات آشنا شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *