به گزارش گروه صادرات به عراق، سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالاهای حوزه جهاد کشاورزی را اعلام کرد.
در این اطلاعیه آمده است: تغییرات زیر در خصوص درخواستهای تأمین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات خود و غیر» اعمال شده است:
مطابق سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، واردات گروهی از کالاها صرفاً از محل صادرات گروه مشخصی از کالاها امکان پذیر است؛ به عنوان مثال واردات موز صرفاً از محل صادرات گروهی از کالاها (مانند سیب) مجاز است؛ لذا در زمان ثبت درخواست تأمین ارز واردات موز، الزاماً باید کوتاژ صادراتی گروه مجاز ارائه شود، در غیر این صورت امکان تأمین ارز و پیشبرد فرآیند واردات وجود نخواهد داشت.
بنابراین کلیه درخواستهای تأمین ارز از محلهای «صادرات خود و صادرات دیگران» که مربوط به کالاهای حوزه جهاد کشاورزی باشند (سازمان مجوزدهنده ارزی «وزارت جهاد-تخصیص ارز» باشد) پس از ثبت، در وضعیت «منتظر استعلام مجوز» قرار گرفته و جهت استعلام مطابقت کالای ثبت سفارش با کالای صادراتی به وزارت جهاد کشاورزی ارسال میشود.
پس از بررسی قواعد توسط وزارتخانه مذکور، در صورتی که کالاها منطبق باشد ادامه فرآیند طی شده و در غیر این صورت، درخواست به وضعیت «رد شده بر اساس ضوابط» تغییر یافته و خاتمه مییابد.
تذکر مهم: کلیه قواعد مربوط به انطباق گروههای کالاهایی، در مرحله تأمین ارز و پس از ثبت درخواست تأمین ارز صورت گرفته و در مراحل قبل (از جمله فرایندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز) کنترلی بابت این موضوع صورت نمیگیرد. لذا ضروری است واردکنندگان کالاهای مذکور پیش از اقدام برای ثبت سفارش و خرید ارز حاصل از صادرات، از انطباق گروه کالایی پروانه صادراتی با کالای ثبت سفارش اطمینان حاصل کنند.
تامین ارز یکی از مهمترین مسائل اقتصادی کشور است که تأثیر زیادی بر روند تجارت و توسعه اقتصادی دارد. برای حفظ پایداری ارزی و جلوگیری از نوسانات نامطلوب، لازم است که سیاستهای مناسبی در زمینه تامین ارز اتخاذ شود. اقداماتی همچون افزایش صادرات، جلوگیری از واردات غیرضروری و افزایش سرمایهگذاریهای خارجی میتواند به بهبود وضعیت ارزی کشور کمک کند.